Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

Zwartsluis-2011

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Azorean High gewoon niet goed genoeg.

Na de uitstekende prestaties in Rotterdam en Makkum eerder deze maand kwam de Katwijkse Azorean High afgelopen zaterdag in Zwartsluis absoluut niet in het roeistuk voor. Met 6 roeiers werd een teleurstellende 14e plaats gehaald.

Het Zwartewater tussen Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis was afgelopen zaterdag het decor van een 18 kilometer lange wedstrijd, genomineerd voor het Nederlands kampioenschap. De Katwijkse Azorean High roeide met 6 man, een aantal dat begin 2011 al niet garant stond voor goede prestaties. Zodra er maar een beetje tegenwind of –stroming is, leveren 6 roeiers net te weinig power om de boot een hoge snelheid te laten varen. En helaas voor de Katwijkers stond dat beetje wind en stroming er ook op het Zwartewater. Het was ook al heel lang niet meer voorgekomen dat er tijdens de wedstrijd geen enkele andere boot kon worden ingehaald. De snelle Azorean High start vrijwel altijd als laatste en met 8 of 10 roeiers wordt altijd een groot deel van het deelnemersveld ingehaald. Met 6 is dat toch anders. Maar slecht was het ook zeker niet. De tijd van 1 uur en 45 minuten was toch nog goed voor een vermogen van bijna 95 watt per roeier. En tussen alle topploegen van Nederland aan de start werd hiermee een 14e plaats gehaald. De GrutteBear uit Joure werd winnaar en tevens Nederlands kampioen. Met nog 2 genomineerde wedstrijden in Amsterdam en Muiden is deze ploeg onbereikbaar voor de concurrentie. Een titel met heel veel glans, want met een onwaarschijnlijk vermogen van 153 watt per roeier roeiden zij tevens het wedstrijdrecord uit de boeken.

 

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.