Verslagen

Verslagen van wedstrijden

05

jul 2017

Zaandam 2017

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Zaanslag 2017

Op een winderige en ietwat sombere zaterdag reisde de Azorean High af naar Zaandam voor de tweede wedstrijd van dit jaar. Dit keer stond er een wedstrijd van ongeveer 16,5km op het menu op de Zaan tussen Zaandam en Wormerveer.

Gezien de nominatie van de Zaanslag voor de FSN klassementen was de opkomst een stuk hoger dan bij de vorige wedstrijd in Weesp. Dat betekende ook de eerste serieuze krachtmeting met de concurrenten. Altijd spannend natuurlijk. Na wat wachten, ronddrentelen en keuvelen met andere roeiers mochten we dan eindelijk aan de bak. Traditiegetrouw starten we bij de Zaan in de eerste heat. Dat betekent dus geen oponthoud bij bruggen e.d. Er zijn hierdoor natuurlijk geen concurrenten waar een inhaalrace mee kan plaatsvinden, maar dit nadeel weegt niet op tegen de voordelen.

Nadat de vriendelijke dame bij de omroepinstallatie ons nog even had aangekondigd als de ‘Azorean High uit uhhhh… Urk’ konden we aantreden voor de start. Samen met de Gouteyck van Terschelling vertrokken we voor een tocht over een gevarieerd parcours. De jonge knapen van Martieme Instituut knalden uit de startblokken en probeerden voor ons bij de eerste keerboei te zijn. Maar dat was toch wel ijdele hoop. Langzaam maar zeker kropen we voor ze en na de keerboei konden we de voorsprong gestaag uitbouwen. De heenweg hadden we de wind flink tegen en moest er knap geharkt worden om de vaart erin te houden. Met name ter hoogte van de Zaanse Schans stond de wind flink op de kop.

In Wormerveer bevond zich het keerpunt en daarna was het grotendeels wind mee naar de finish. Nu kwam het erop aan. De vaart moest erin blijven. Her en der zakte de snelheid wat in, maar met een flinke eindsprint konden we een tijd neerzetten van 1:29:09 uur. Gezien de omstandigheden waren we daar best tevreden over. De sloep stond al snel weer op de kar en daarna konden we nog even genieten van een lokaal biertje.

’s Avonds bleek dat we een elfde plek hadden bereikt in het klassement. Toch wel enigszins een tegenvaller, maar daar was niks meer aan te veranderen. Op naar de volgende krachtmeting!

HB

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.