Verslagen

Verslagen van wedstrijden

30

jun 2017

Veerse Meer (Kortgene) 2012

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Azorean High verstevigt positie in NK.

Na de goede prestatie vorige week in Rotterdam (2e plaats), lag de lat voor de roeiers van de Azorean High hoog voor de komende race op het Veerse Meer. En de Katwijkers stelden niet teleur. Afgelopen zaterdag kon in het Zeeuwse Kortgene met een derde plaats opnieuw het podium worden beklommen.

De lange reis naar Zeeland werd om 09.30 uur aangevangen. Vervolgens boot takelen, oproeien naar het startgebied en vervolgens voorbereiden op de race. Het vaste stramien van een sloeproeiwedstrijd. Om 14.00 uur startten de eerste twee sloepen, om de twee minuten gevolgd door twee andere sloepen. De Azorean High startte als laatste. De andere Katwijkse sloep, de Back Pul startte 10 minuten eerder.

Het was qua temperatuur ideaal roeiweer en volgens het KNMI zou er een westenwind zijn met kracht 3 Beaufort. De werkelijkheid was anders, er stond windkracht 4, met uitschieters naar 5. Voor de Azorean High zeker niet ongunstig, omdat de sloep onder deze omstandigheden minder last heeft van de elementen dan andere sloepen.

In het Nederlands kampioenschap (NK) stond de Azorean High voor de race op de derde plaats, op de hielen gezeten door de Zuyderzee uit Muiden. Die sloep was 2 minuten voor de Azorean High gestart. De rekenwonders van de ploeg hadden van tevoren uitgerekend na hoeveel kilometer de Zuyderzee ingehaald moest worden om op schema te liggen om ook in de einduitslag voor ze te eindigen. Wat dat betreft werd er erg goed gepresteerd, want al een kilometer voor dat punt ging de Azorean High ”erop en erover”. Bij twee andere concurrenten, de nummers een en twee in de stand in de competitie, lukte dat niet. Die werden pas na het berekende punt ingehaald.

Sloep na sloep werd ingehaald en met snelheden van soms 12 km/uur op de terugweg werd er hard gebuffeld om een zo hoog mogelijke eindpositie te scoren. Na 1 uur 29 minuten en 2 seconden schoot de Azorean High over de finishlijn. Niet als eerste, een drietal sloepen had de Azorean High niet weten te “pakken”.

In de einduitslag werd een derde plaats behaald met 94 Watt per roeier, net een plaats voor de grote concurrent de Zuyderzee met 88 Watt per roeier. De Black Pul werd in deze wedstrijd zesde met 85 Watt per roeier. Winnaar werd de Hjoed ’n Makkie uit Franeker met 101 Watt, tevens de leider in het NK. Wederom was er door de Katwijkers goed gepresteerd en waren er goede zaken gedaan voor de stand in het NK. Na de uitslag werd met een voldaan gevoel de lange terugreis aangevangen. Om 21.30 uur werd de Azorean High gestald in Katwijk. Het was een lange maar mooie dag geweest.

Sloeproeien wat voor u? Het kan ook op recreatief niveau in de nabije omgeving van Katwijk. Kom het gewoon eens proberen.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.