Verslagen

Verslagen van wedstrijden

05

jul 2017

Vechten op de Vecht 2017

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Voor de Azorean is de kop er weer af!

Zaterdag 1 april was het tijd voor de eerste krachtmeting tijdens het roeiseizoen. Traditiegetrouw reisden we daarvoor af naar het rustieke en sfeervolle Weesp. Terwijl andere Katwijkse ploegen op het thuiswater tekeer gingen reisde de Azorean af voor een wedstrijd van 11 km over de meanderende Vecht.

Het beloofde een grauwe dag te worden, maar de sfeer was er niet minder om. Terwijl in de auto druk werd gesproken over de toestand in de wereld reden we zonder oponthoud naar de losplaats voor de sloepen. Daar was het aanmerkelijk rustiger dan andere jaren. Het was goed te merken dat deze wedstrijd dit jaar niet was genomineerd voor de hoofdklasse. Dat scheelt toch flink wat deelnemers. Toen Gijco eenmaal zijn toeristische route over smalle dijkjes rond Weesp had afgerond kon de Azorean snel te water worden gelaten.

Nadat eerst de dames aan bod waren geweest en we ook even de drakenboten voorbij zagen stuiven was het onze beurt. Inschepen en even wat rondjes maken om in te roeien. De wedstrijdleiding had dit keer gelukkig besloten om ons vrij vooraan het startveld te plaatsen. Dat zou flink schelen in het buitenom inhalen, het oponthoud e.d.

Nadat de bijzonder humoristische commentator nog wat vrolijke opmerkingen plaatste over onze stuur konden we beginnen. Het eerste stuk ging het wind mee waarbij de snelheid af en toe richting de 12 km/u ging. Al snel hadden we de enkele eerder gestarte sloepen te pakken en kon de jacht beginnen op de gigs. Deze ranke en snelle 6 mans boten waren als eerste gestarte en hadden al een flinke voorsprong opgebouwd. Kees kon de ideale lijn aanhouden en ook het keerpunt werd soepel genomen. Dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt.

Terug hadden we bij vlagen de wind behoorlijk tegen. Maar langzaam maar zeker konden we nog enkele gigs verschalken voordat we de finish in zicht hadden. Stevig doorbeukend en onder hetzelfde lollige commentaar passeerden we veruit als eerste sloep de finish lijn. De roeitijd kwam neer op 58 minuten en 27 seconden. Met acht man was dat goed ruim 100 watt. Zeker geen slechte prestatie. Het was uiteindelijk goed voor een derde plaats, net achter de Orkaan en de Serdon. Al met al een prima begin van het seizoen. Nu op naar de Zaan!

HB

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.