Verslagen

Verslagen van wedstrijden

05

jul 2017

Vechten op de Vecht 2015

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Start wedstrijdseizoen 2015: Vechten op de Vecht

Het was de zaterdag voor de paasdagen, ook wel stille zaterdag genoemd. Maar echt stil is deze zaterdag niet verlopen voor het Utrechtse Weesp en omgeving. Dat was natuurlijk te wijten aan de roeiwedstrijd Vechten op de Vecht waarbij vooral de roeiers van de Azorean hun sporen hebben nagelaten.

De dag begon op dezelfde plek als waar het wedstrijdseizoen 2014 eindigde: de keukentafel van huize Haasnoot. Terwijl de vrouw deze huizes een lekker bakje koffie had geregeld dropen de roeiers één voor één binnen. Dat ‘dropen’ kan best letterlijk worden genomen want het want de dag begon druilerig. Nadat de Azorean op de kar was gezet kon de reis naar Weesp aanvangen.

Gijco (of in ieder geval zijn navigatiesysteem) besloot er een toeristische route van te maken langs allerlei troosteloze buitenwijken van het idyllische Weesp. Eenmaal in het centrum ging het van kwaad tot erger. Na een verkeerde afslag moest, met boot erachter, even worden gekeerd voor het station. Terwijl Gijco in de auto met 3 dingen tegelijk bezig was werden terloops een paal en verkeersbord door de trailer tegen de vlakte gewalst. Dit onder het toeziend oog van treinreizigers, treinpersoneel etc. Tja, en wat doe je dan. Terwijl de schade werd opgenomen kozen sommige roeiers al snel het hazenpad. Maar niet Teun… Die toverde meteen een schep uit zijn auto en begon verwoed te scheppen. De paal werd teruggezet de zaak werd dicht gestraat en er was (bijna) niks meer van te zien. Snel onderweg naar de kraan dus maar. Daar werd tijdens het wachten nog even de schade aan de trailer door Teun hersteld. Met behulp van wat creativiteit en een spanband was ie weer zo goed als nieuw.

Sloep snel te water en roeien naar de tent. Onderweg werden we nog even opgehouden vanwege de damesstart. Tijdens dit wachten stelde Floor nog even het geduld van de organisatie en de politie op de proef door de Azorean telkens wat verder te laten dobberen (of was dat de wind?), maar al snel konden we de sloep vlak voor de tent afmeren. Daar was het wachten, brood eten, sapjes drinken etc. Het zonnetje was lekker gaan schijnen, maar ook de wind liet zich steeds meer gelden.

Het palaver bracht niet veel nieuws dus snel inschepen en aan de bak. Tijdens het inroeien werden we nog even bemoedigend toegesproken door all round Ferox roeier Willem sr. Die had met de andere roeiers van de Thussen Uit zich tijdens de dames heat al laten gelden.

Na wat inroeien werden we samen met de andere deelnemers opgehokt in het sluisje van Weesp. In sneltreinvaart knalden alle sloepen stuk voor stuk het wedstrijdparcours op. Op de heenweg ging het grotendeels met de wind in de rug ruim 12 km/u. Het slingerende parcours kon zonder veel problemen worden afgelegd. Even kwamen we een beetje in de knel bij het (binnendoor) inhalen van de Orkaan, maar dat mocht niet veel naam hebben.

Als snel was het eilandje dat als keerpunt diende in zicht. Dit eilandje kon zonder veel problemen worden gerond en daarna ging het tegen de wind in richting de eindstreep. Op de terugweg begon de wind ons parten te spelen. Maar toch konden we bijna het hele veld inhalen. Moe maar voldaan kwamen we met een tijd van 57 minuten en 46 seconden over finish. Rustig peddelend werd Gijco nog even bij wat taxibusjes gedropt en roeiden wij richting de kraan. Daar begon het wachten op de trailer. In de luwte van de flatgebouwen was dat goed te doen. We moesten alleen de jongeman met de roeptoeter negeren die ongeveer 30 keer vroeg of iedereen naar de overkant van het water wilde gaan.
Nadat het bootje op de kar stond en Gijco de combinatie probleemloos op een grasveld parkeerde kwamen de koeltassen tevoorschijn. Nadat de biertjes, flessen schippersbitter en het ‘kerstpakket’ dat we van de organisatie kregen achter de kiezen zaten, was het tijd voor de prijsuitreiking. De speedcup was voor ons, dat was niet echt verrassend want op snelheid was er niet veel concurrentie. Op handicap waren we goed voor een zesde plek, ook dat viel echt niet tegen. Met een tevreden gevoel konden we weer op naar Katwijk.
HB

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.