Verslagen

Verslagen van wedstrijden

30

jun 2017

Vechten op de Vecht-2013

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Vechten op de Vecht, zonnige opening van het roeiseizoen-2013

Het is zaterdag 09:00 uur als langzaam de teams van de ThussenUit en de Azorean High zich verzamelen bij het clubhuis. We gaan de sloepen traileren voor een rit naar het schitterende plaatsje Weesp. De verwachtingen zijn dubbel n.l., de sleepwaarden zijn niet gunstig uitgevallen voor allebei de sloepen. Maar met goed weer in het voorruitzicht en veel zin in de race gaan we op weg.

Aangekomen in Weesp ging het kranen vrij vlot. We roeiden de TU naar de steiger van de tent en deden een bakje. Eerst begon de damesrace. Ondertussen gingen we als TU team een loopje in Weesp doen. Daar viel het op dat veel mensen graag een praatje met ons aanknoopten.

13:00 uur. De start kwam naderbij. Alle teams kropen langzamerhand in hun sloep. Even in roeien…verzamelen bij de start, wat een beetje chaotisch was wegens de vele sloepen. We werden opgeroepen voor de start. De namen van de twee nieuwelingen in onze sloepen werden nog even uitdrukkelijk rond gespeakerd door de haven (bedankt Egon)

3_2_1 start. Op weg voor een gevecht op de Vecht. De roeiers in de TU hadden haast nog niets getraind dus was het motto ‘We zien wel’. Onder aandrilling van stuurvrouw Marja werd een flink aantal sloepen ingehaald. Een zonnetje, een ietsje wind, ideale omstandigheden. Na het draaipunt zijn we in totaal door maar 1 sloep ingehaald. De Doorhaler uit Utrecht ging met ons de strijd aan in de laatste 4 kilometers, maar verloor deze.

Finisch. 1.13 uur. Voor ons gevoel hebben we een prima race geroeid. De totaal uitslag zag er voor de AH en de TU minder goed uit…maar dat heeft ook een technisch verhaal.
Voor ons gevoel hebben we een goeie race geroeid, alles gegeven en flink partij gegeven. Strijd, een goed gevoel en vooral lol…..dan doet de ranglijst er niet zo toe.
In de tent nog een standaard versnapering genuttigd, samen met de luidruchtige bemanning van de AH.

Na het opladen van de sloep gingen we weer vol en zoet (hè dames) op huis aan. De eerste race zit erop en is al met al geslaagd.

Willem B
Al ba. Uisge Beatha

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.