Verslagen

Verslagen van wedstrijden

30

jun 2017

Utrecht Rondom 2016

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Bacchus presteert uitstekend in de Utrechtse grachten.

Op zaterdag 9 april 2016 werd er een nieuwe uitdaging aangegaan: de Utrechtse grachtenrace. Deze race stond op het lijstje van team Bacchus om aan deel te nemen. Mede omdat dan de trailer van de ThussenUit beschikbaar was. Waarvoor dank.

Het weer zou goed worden die dag. Op naar Bunnik waar de start en het takelen was. De ambiance was daar top te noemen. Takelen via een strak schema. Het theehuis met prachtig terras. Onze jongste nieuwe roeier Jonathan van Duijn en Daan Guijt prakten er nog even een pannenkoek in. De rest moest het doen met een Kattuks knipje.

Met een totaal van maximaal 45 sloepen was het gezellig druk. Het was nog erg fris…het zonnetje had nog geen zin.

12.05 uur. Met startnummer 8 dreven we (er stond een sterke stroming mee) naar de startlijn. Aanzetten… vlammen… het eerste deel van de race ging door prachtig natuurgebied. Ondertussen ging het zonnetje ook meedoen. Het werd warm op het water. Op naar de schitterende grachten van de binnenstad. Op stukken kon maar door één boord worden geroeid. Soms werden bijna de glazen van de terrasbezoekers geslagen door de riemen. Het vele publiek zat eerste rang: bijna in de boot. Prachtig. Maar de smalle grachten en 47 bruggen gaf soms ook problemen met passeren.

Zo werd de Bacchus van achteren aangetikt en tegen de walkant aangeduwd. Het geschreeuw en getier was voor het vele publiek vast een bron van vermaak. Het was warm in de grachten: elke brugpassage was een welkome verkoeling.

Centrum uit. Hele scherpe bocht…laatste 2 km op het rechte stuk voor de finish. Iedereen roeide wat hij/zij waard was. Roeitijd. 1:31:53. Het geleverde vermogen per roei(st)er was 84.43 Watt. Dit was goed voor de achtste plaats in het Algemeen Klassement en een derde plaats in onze eigen klasse.

Volle tevredenheid. Na het takelen ging iedereen naar de tent, waar onze “bar” weer open ging. Na de hapsnap gingen we weer op huis aan. De Bacchus van Ferox Katwijk had zijn visitekaartje weer afgeleverd. Top.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.