Verslagen

Verslagen van wedstrijden

30

jun 2017

Thussen Uit vecht op de Vecht-2014

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Thussen Uit vecht op de Vecht-2014

Zaterdag 5 april 2014 stond de 1e wedstrijd voor roeivereniging Ferox op het programma. Rond 10 uur was het een drukke boel bij het clubhuis. De Azorean High en de ThussenUit stonden al klaar op de trailers. De auto’s werden volgeladen met kussens, tonnetjes, sporttassen en de nodige proviand. Je moet tenslotte goed voorbereid aan een gevecht op de Vecht beginnen. De passagiers en supporters vonden nog net een plekje om te zitten.

De hele stoet zette zich al snel in beweging. Op naar Weesp waar het gevecht zou plaatsvinden. Daar aangekomen werden de sloepen gekraand. Snel de spullen en koelbox in de sloep en ruimte maken voor volgende sloepen. Bij het wedstrijdterrein aangekomen vonden we een mooi plekje om aan te meren en was het eindelijk tijd voor een bakkie.

Maar bij het uitstappen ging het al mis. De koelbox van Willem landde met een luide plons in de Vecht. Wel een manier om je bier koel te houden, maar het was toch niet echt de bedoeling. Na wat uithalen met de pikhaak werd de lunch van Willem gered. Ook de koelelementen werden binnen boord gehaald. Een paar blikjes bier hadden inmiddels de bodem van de Vecht al bereikt. De koelbox werd provisorisch in elkaar gezet en samen met de rest van het proviand meegenomen naar de feesttent. Daar konden we eindelijk genieten van ons welverdiende bakkie met overheerlijke cake.

Na de koffie was er nog even tijd om Weesp te verkennen. De mannen pasten liever op de sloep. En ja, dan sta je ineens oog in oog met een controleur, die kwam kijken of de zwemvesten wel aan boord waren. Ja, uh, die zwemvesten hebben we wel maar die liggen nog in de auto (of toch nog in het clubhuis). Zonder de verplichte zwemvesten aan boord mocht niet deelgenomen worden aan de wedstrijd. Dus zoeken naar een oplossing. De mannen gooiden al hun charmes in de strijd en scoorden daarmee de nodige reddingsvesten bij een damesteam uit Harlingen. Heel veel dank dames.

Al met al was er al aardig wat strijd geleverd voordat de echte wedstrijd begon. Na het startsein roeiden we rustig de haven uit om vervolgens flink gas te geven. Met ferme slagen werden de eerste sloepen ingehaald. Onder streng regiem van stuurman Erik stoven we over de Vecht. In een flits zagen we de Azorean High aan de andere kant voorbij schieten. Op het keerpunt doken we vlak voor een andere sloep door het smalle gat tussen de paaltjes. Ondertussen werd het steeds warmer. Met verhitte hoofden zetten we de strijd voort en passeerden nog een aantal sloepen. Met de eindstreep in zicht werd alles uit de kast gehaald. De stoomboot van Sint Nicolaas toeterde luid toen we over de finish vlogen.

Met een voldaan gevoel roeiden we door naar de takelplaats. Er waren echter meer sloepen op het idee gekomen. Dus zochten we een plekje aan de kant om rustig op onze beurt te wachten. Na een uurtje dobberen werd de sloep weer op de trailer gezet en konden we eindelijk naar de tent. Dorstig van de race en het wachten in het zonnetje snakten we naar een koud biertje. Gelukkig was niet al het proviand in de Vecht verdwenen. Onder het genot van drankje en een hapje werd de dag gezellig afgesloten. Dat smaakt weer naar meer.

 

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.