Verslagen

Verslagen van wedstrijden

30

jun 2017

Thussen Uit in Slag op de Zaan-2013

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Thussen Uit: Zon, wind, molens, cacoa, dit is de Zaan-2013

Zaterdagochtend 20 april, daar gaan we weer. Super weer in het vooruitzicht. We gaan de strijd aan met de Zaan ofwel de Slag om de Zaan. Nadat de ThussenUit is getrailerd gaan we op weg naar Zaandijk. Bij aankomst kunnen we bijzonder snel de TU te water laten. Daarna het startnummer ophalen en dan…..koffie. Op het terras hadden we koffie met appeltaart van Marja en taart van Petra. Er was geen nee te koop. Minpuntje was dat Marja niet kon roeien door de griep. De sfeer was zeer zonnig.

Rond 13.00 uur werden we gesleept naar molen de Kat, waar de start en finish was. Wachtend op onze start ging een enkel teamlid nog even naar het open lucht toilet bij de zaagmolen. Toiletteren in een gat boven het water….een kletterende actie.

Al snel was het tijd om op te stellen achter de startlijn. TU…aantreden…de toeter….start. We moesten eerst wind in. We liepen al snel een aantal sloepen voorbij. Kwam vooral door de lucht van de chocolade die je kon opsnuiven.

Bij het eerste draaipunt moest iedereen iets inhouden, maar daar hadden sommige roeiteams moeite mee. Na dit opstootje – hoort erbij – op naar het volgende keerpunt op Zuid. Onze stuurvrouw hield een lange slag in het ritme. Dit ging super. Bij het ronden van de boei werden we flink afgesneden. Na het ontknopen van de riemen pakten we de slag weer op richting de Wilhelminasluis. Het filevaren voor het keerpunt gebruikten we om op krachten te komen en wat water te drinken. Zodra er meer ruimte was werd de verloren tijd ingehaald en passeerden we heel wat sloepen. Op het laatste traject hadden we een mooie strijd met de “Voorbijganger”. Helaas, vlak voor de finish moesten we lossen…maar we bleven de “Gruute bear” ruim voor.

Finish…..we werden gelijk voorzien van een kruikje kruidenbitter van de organisatie. Die werd gelijk genuttigd terwijl we terug werden gesleept. In combinatie met hapjes van Arien en de eeuwige kokosmacronen van Erik 🙂 was het goed uitrustten.

Bij aankomst bij de kraan konden we vrijwel gelijk getakeld worden. Sloep vastzetten en op naar het terras waar de AH bemanning al zat te genieten van de zon. Er was ook een onverwachte verrassing voor Pieter Kuyt. Hij werd opgehaald door zijn vrouw Vera, die hem meenam voor een weekendje Veluwe.

We kregen tot slot nog een roeiermaaltijd die wel aardig te nassen was. Al met al een mooie wedstrijd met mooi industrieel erfgoed en vele molens die fungeerde als stille supporters. Helaas doet de uitslag anders vermoeden dan dat we de race hebben geroeid en ervaren. We hebben partij gegeven, plezier gehad in een schitterende ambiance. Een pluim voor de organisatie.

Groet Willem B namens het team TU

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.