Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

Thussen Uit in Slag op de Zaan-2012

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Thussen Uit roeit zich een slag om de Zaan.

Zaterdag 21 april 2012, donkere wolken pakten samen boven Katwijk. Het beloofde een regenachtige dag te worden. Maar ThussenUiters trekken zich daar niets van aan. Vol goede moed verzamelden we rond 10.00 uur bij het clubhuis. Even een lekker bakkie, gezet door de beste koffiezetster van Ferox, en dan aan het werk. De ThussenUit werd met vereende kracht uit het water gehaald en op de trailer gezet. Ondertussen arriveren ook de Azorean mannen en vertrokken we met z’n allen richting de Zaan om daar onze slag te slaan. De tweede wedstrijd voor de Feroxiden stond op het programma.
Omdat de heren een openbare helling nabij het wedstrijdterrein hadden ontdekt, konden we op ons gemakje richting het wedstrijdterrein rijden, zonder ons te haasten voor het kranen. Maar een helling vinden op Google is een stuk makkelijker dan een helling vinden in de Zaan. Gelukkig stond de kraan nog tot onze beschikking toen we met de sloepen bij Lassie fabriek arriveerden en werden ze snel te water gelaten.

De start van de herenrace liet even op zich wachten, waardoor we de tijd hadden om ons te voorzien van de nodige energie in de vorm van allerlei soorten fruit (appeltaart en citroencake). Daarna snel in de sloep en op naar Molen de Kat, waar de start plaatsvond.
Door ziekte en blessure moesten we helaas twee roeiers missen. Maar positief gingen we, gelijk met de Azorean High, van start en begonnen we aan de 17 km lange Slag om de Zaan. Vanaf Molen de Kat voerde de route langs de Adelaar richting Wormerveer. Onderweg werden we flink aangemoedigd door o.a. de meiden van de Black Pul, die daarna nog harder juichten toen hun herenclub voorbij kwam. Het keerpunt bij de Prins Clausbrug gaf wat oponthoud. Onderweg werden we links en rechts ingehaald door de toppers van Nederland. Maar daar lieten we ons niet door ontmoedigen. Half high door de cacaolucht bikkelden we dezelfde route terug, langs de molens, op weg naar de Wilhelminasluis. Niemand had ons echter vertelt dat ze die Wilhelminasluis hadden verplaatst…of leek dat maar zo?
Onder aanmoediging van een roeister op de brug en onze stuurman hielden we de vaart erin. Nadat we de Azorean aan de overkant voorbij zagen vliegen, kwamen we snel bij het keerpunt en maakten we ons op voor het laatste stuk. Na zo’n brug of 4 roken we de inmiddels bekende cacaolucht en kwamen we in de buurt van de finish. Met nog een laatste krachtmeting vlogen we over de finish en konden we eindelijk de welverdiende fles Berenburg in ontvangst nemen.
Terug bij de Lassie fabriek kregen we een heerlijke roeiersmaaltijd. Genietend in het zonnetje – wie had dat ’s morgens gedacht – verorberden we de rijst met kip of goulash met een heerlijk wijntje of ander drankje. Even lekker onderuitgezakt nagenieten van een pittige maar vooral gezellige race. Wat is de roeisport toch mooi. Op naar de volgende wedstrijd op de Kagerplassen.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.