Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

Thussen Uit in Mosselrace 2010

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Mosselrace Bruinisse, 17 juli 2010.

De Thussenuit van roeivereniging Ferox heeft afgelopen zaterdag slag geleverd op de Oosterschelde nabij Bruinisse. Ter ere van de Visserijdagen (opening van het mosselseizoen) werd daar een sloeproeiwedstrijd met een lengte van 12 km georganiseerd.

Bepakt en gezakt vertrokken we om 8.00 uur met een volle bemanning (3 mannen, 7 vrouwen, de stuurman en onze huisfotograaf ) richting Schouwen Duiveland.
De lucht beloofde niet veel goeds en bij het kranen kwam de regen bij bakken uit de hemel. Niet getreurd, tijdens het sleepje naar de haven van Bru kwamen de kannen koffie, cake en regencapes te voorschijn, niets kon ons weerhouden om er een geweldige dag van te maken.

Omdat onze boot bekend staat als snelle boot (helaas komt dit niet in de resultaten naar voren), startten wij als laatste, na ons kwam alleen nog een gig van watersportvereniging De Kaag. Het water in de haven zag er rustig uit, maar we werden gewaarschuwd dat er op de Oosterschelde windkracht 4-5 stond. De roeiers met golvenvrees besloten toch te blijven zitten en zich aan de natuurkrachten te onderwerpen.

Het eerste stuk, tegen de wind in was erg zwaar. Zo af en toe kwam de punt, die we toch enigszins verzwaard hadden met onze bagage en de bar van Koos helemaal uit het water. De boegroeisters kregen menig koude douche over zich heen.

Al snel hoorden we van de stuurman dat we op enkele boten aan het inlopen waren. Het gaf een goed gevoel om de eerste boot in te halen. Onder de continue aanmoediging van onze stuur volgden er meer.

Naarmate we verder de Oosterschelde opkwamen werden de golven hoger. Sommige momenten werden we opzij geblazen door de harde wind, ondanks dat bleven we met zijn allen goed op slag. Na de laatste boei met veel inspanning gerond te hebben, konden we aan de terugweg beginnen. Tot mijn schrik zag ik nu hoe hoog de golven waren, al snel hadden we de eerste surf te pakken, de boot schoot vooruit, een geweldige ervaring en zo ging het nog even door. Nu weet ik weer waarom ik sloeproeien zo leuk vind. De overige sloepen uit het veld werden door ons bij bosjes ingehaald. Tot het eind hoopten we de Voorbijganger van De Kaag te passeren, helaas is ons dat niet gelukt. Na ongeveer 70 minuten roeien kwamen we weer in de haven, waar het weer rustiger was. We probeerden de laatste 3 boten nog voorbij te spurten, maar helaas was de koek op.

Weer in de haven kwamen de tassen met lekkernijen en drankjes tevoorschijn, en werd er volop gegeten en gedronken en enthousiast nagepraat. Dit smaakt naar meer. Ondertussen voer de versierde mosselvloot uit met aan boord vele passagiers, een schitterend gezicht.

Terug naar de kranen, even omkleden en dan: Op naar de mosselmaaltijd, waaraan sommige teamleden zich wel heel erg tegoed aan deden, het kon niet op.
Net voor de prijsuitreiking vertrokken we weer richting Katwijk. Het was een geweldige dag waar we met zijn allen met veel plezier op terug kijken.

Schrijfster:Marja Dijk
Fotograaf: Gijs vd Plas

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.