Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

Thussen Uit in Amsterdamse Grachtenrace-2011

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Thussen Uit in grachtenrace Amsterdam 2011.

De Grachtenrace Amsterdam is onder velen van ons de meest favoriete roeiwedstrijd. Deze wedstrijd stond op de wedstrijdkalender dan ook als eerste volgeboekt. Toch dreigde hij bijna gecanceld te worden door gebrek aan training. Na enig onderling beraad en toezegging dat we er tegenaan zouden gaan met trainen, was de vlag al snel weer groen gekleurd. Gelukkig maar! Als opwarming hebben we eerst de Veerse Meerrace geroeid. Dat beviel ons best en smaakte naar meer.

Zaterdag 8 oktober 2011 was het zover. Andere jaren konden we steeds op prachtig weer rekenen, maar dat zag er nu anders uit. Buien kwamen ons onderweg al tegemoet. Positief zoals altijd, hoopten we nog steeds op een zonnetje. Toen we de boot te water lieten en moesten wachten op ons sleepje, die door pech verlaat was, hadden we de eerst bui al te pakken. Maar niet getreurd, een lekker bakkie en de appeltaart maakte alles goed.

Na het nuttigen van koffie en wat lekkers werd het damestoilet in de kluswinkel om de hoek ingewijd. Snel daarna arriveerde het sleepje, stapten we in de ThussenUit en meerden even later aan bij de start op Java Eiland.

Daar aangekomen gingen we snel naar de feesttent, waar we de heren van de Azorean tegen kwamen. Die werden gelijk voorzien van koffie en appeltaart … de bofkonten.
Door het verraderlijke weer hingen we wisselend voor en in de feesttent rond, tot het tijd was om met de boot richting startlijn te gaan. Tussen de buien door werden de voetenbankjes met behulp van de dopsleutel in de juiste stand gezet, zodat iedereen lekker zat voor deze lange race. Regenjassen gingen aan en weer uit tijdens het warm roeien. De race kon beginnen.

En dat viel helemaal niet tegen. Op een paar verfrissende spetters na hebben we eigenlijk prachtig roeiweer gehad. We hebben gebikkeld en zelfs nog wat sloepen ingehaald. Dat hoort erbij en hield de spirit erin. De grachten kwamen we zonder brokstukken door en we werden door oud gedienden en ander publiek enthousiast aangemoedigd. Helemaal top. Dankzij onze ervaren stuurman konden we ons helemaal concentreren op onze krachten en dat hebben we zonder twijfel gedaan.
Moe maar voldaan bereikten we de finish. Daar werd de proviand gelijk tevoorschijn gehaald, want we moesten allemaal weer op krachten komen.

 

Nakletsend en genietend (nou ja…genietend) roeiden we terug naar de standplaats van de trailer. Om deze mooie dag niet zomaar voorbij te laten gaan hebben we op weg naar huis nog een hapje gegeten in het wegrestaurant. We lieten ons heerlijk neerploffen op een krukje aan de truckersbar. Stoer als we waren probeerden we na de heerlijke maaltijd soepel op te staan en rechtop het restaurant te verlaten. Dat viel niet mee, we voelden ons net een stel bejaarden. De volgende dag konden we uitgerust en met trots de resultaten bekijken.

Petra

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.