Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

Terherne-2012

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Topprestatie roeiers Azorean High van Ferox .

Op de wateren waarop normaal Hielke en Sietse in hun Kameleon spannende avonturen beleven, leverden de roeiers van Roeivereniging Ferox in hun Azorean High afgelopen zaterdag een topprestatie. De 19 kilometer lange wedstrijd leverde een fantastische 3e plaats op.

De wedstrijd in Terherne staat zeker niet garant voor een hoge positie voor de Katwijkse Azorean High. Een top-10 positie werd hier nooit behaald, omdat de roeisloep relatief diep steekt en dat levert in combinatie met ondiepte op sommige delen van het traject teveel zuiging op. En dus een te lage snelheid. Nee, Terherne stond tot afgelopen zaterdag niet hoog op de lijst van favoriete wedstrijden voor de Katwijkse roeiers. Maar Terherne was dit jaar genomineerd voor het Nederlands Kampioenschap 2012, dus met frisse tegenzin werd vroeg in de ochtend de lange reis naar het mooie merengebied in Friesland aangevangen. Met een roeier als stuurman, de stuurman als roeier en wijzigingen in de “opstelling” werd de Azorean High om 12.50 uur weggeschoten.

De boot liep gelijk goed en ondanks de wind bleef de snelheid hoog. Het ritme zat er vanaf het begin goed in en gaandeweg de route groeide het vertrouwen in de boot. De wijze waarop boten werden ingehaald was imponerend en na 1 uur en 42 minuten finishten de Katwijkers. En wachten op de uitslag in de zon met een verkoelend drankje is ook geen straf. De geroeide tijden van alle concurrenten vergrootten de hoop op een goede klassering. Maar ja, het is en blijft Terherne, dus enige reserves waren ingebouwd. Groot was de verbazing dan ook toen bleek dat een 3e plaats was behaald. Achter de Friese sloepen Trewes 2 en Hjoed-n-Makkie. De nachtmerrie van Terherne was voorgoed voorbij.

De Azorean High staat er goed voor in het Nederlands Kampioenschap 2012. Een 5e plaats is nog steeds haalbaar. Na de zomer zijn er nog 4 genomineerde wedstrijden te roeien, Rotterdam, Veerre, Makkum en Amsterdam. Stuk voor stuk wedstrijden waar de Azorean High altijd goed voor de dag komt. Maar prestaties vanuit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst, dat was de wijze les van Terherne!

 

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.