Verslagen

Verslagen van wedstrijden

05

jul 2017

Respec op de lek 2015

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Azorean High prolongeert titel op de Lek

Eén van de hoogtepunten van 2014 was Repec op de Lek. Niet vanwege het grote deelnemersveld of de correcte toepassing van het handicapsysteem. Nee, de uitslag is niet veel soeps. Eventuele stroom wordt niet meegerekend en ook met de afstand wordt in de berekening wat gerommeld. Wat dan wel? Nou… het is een leuke kleinschalige wedstrijd, er heerst een gezellige sfeer en het is niet te ver rijden. Een leuke dag die ook nog ‘bekroond’ werd met een 1e plaats. Kortom in 2015 mocht deze wedstrijd niet ontbreken.

Daar gingen we dus weer, over de mooie slingerende Lekdijk naar Culemborg. Het deelnemersveld was dit jaar iets groter dan 2014. Al was serieuze concurrentie uit het klassement niet aanwezig. Alhoewel, Neerlands hoop in bange dagen was ruimschoots vertegenwoordigd. Dan doelen wij op het korps Mariniers. Of eigenlijk, de oud Mariniers. Ze zijn al meer dan een jaar bezig met de voorbereidingen voor de oversteek naar Engeland per roeisloep. Ze beschikken inmiddels al over minimaal vier roeisloepen en zetten zich in voor het goede doel: kameraden die worstelen met post-traumatische stress. Een nobel streven natuurlijk, maar echt bescheiden zijn ze niet aangelegd. Omdat Culemborg als een soort thuishaven dienst doet hadden ze extra uitgepakt. Kraampjes met handelswaar, wapperende vaandels, overal auto’s die met hun logo beplakt waren. Maar ja… zij hebben volgens eigen zeggen het sloeproeien op de kaart gezet. Dus dan mag je best een beetje uitpakken.

Over naar ons eigen team. Dit keer in een 8-mans bezetting. Uiteraard ontbrak onze vast cameraman niet en als kers op de taart kwam de familie Van Beelen ons ook nog aanmoedigen. Ook de gastvrijheid was weer top. Van de verkeersregelaars tot het kranen en van de koffie tot de pasta maaltijd. Alles even vriendelijk en vlot. Alhoewel, na afloop van de wedstrijd bleek het weiland waar de auto’s en de trailers stonden met een hek te zijn afgesloten. Het duurde dus wel even voordat we de sloep weer uit het water konden halen.

De wedstrijd bestaat uit twee rondjes op de Lek, één van 12km en één van 4km. Bij gebrek aan concurrenten was de temperatuur onze grootste vijand. Het was drukkend warm en al snel brak het zweet ons aan alle kanten uit. Alsof je aan het roeien was met een elektrische deken om je heen.
Op wat gerommel bij het keerpunt na verliep de wedstrijd echter vlekkeloos. Kees joeg met zijn stuurmanskunsten nog wel even een binnenvaartschipper de stuipen op het lijf, maar dat mocht eigenlijk geen naam hebben. Ruim voor de rest van het veld kwamen we als eerste weer de haven binnen. Al snel vonden we een plekje in de schaduw om weer op krachten te komen.
Omdat het al richting ‘blookertijd’ ging besloot Gijs om maar alvast een biertje open te trekken. Wij moesten nog maar even genoegen nemen met water en eventueel een bordje pasta.

Gelukkig konden we ons al snel klaar maken voor de sprint. Door de uiterst gevatte spreekstalmeester werd iedereen rap weggeschoten. Daarbij haalde hij zich wel de woede van de oud mariniers op de hals door ze voor soldaten uit te maken. De korte ronde liep ook best lekker, al had de eerste heat wel een wissel getrokken op onze gesteldheid. Uitgeput liepen we de haven weer binnen. Zoals eerder gezegd konden we de trailer nog niet ophalen uit het weiland, dus zat er maar één ding op. De koelboxen gingen open en een enkeling nam nog even een frisse duik.
Na enige tijd kon Bas toch de trailer onder de kraan parkeren en bleek dat ook als de meeste een bakje op hebben het allemaal nog prima kan verlopen.

Tja en toen de prijsuitreiking. De spanning werd door de organisatie flink opgebouwd. We bleken 1e bij de lange afstand en 1e bij de korte afstand. Spannend dus wie er overall winnaar zou zijn. Al voelde het wel een beetje als ‘kampioen van de armoe’ toch was het een leuk opstekertje. Des te meer omdat het complete team nog aanwezig was. Dat was wel een fotootje waard.

HB

 

 

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.