Nieuws

Nieuwsberichten

18

jul 2017

Open dag Speels Palet 2017

Posted by / in Nieuws / No comments yet

Speels Palet houdt Open Dag op 1 juli 2017.

Ferox is al 10 jaar lang de vaste gebruiker van ligplaatsen bij de roeiaccommodatie van Tineke en Cees Krijgsman. Behalve roeiaccommodatie is het gebouw, vlak bij de Roversbrug, ook een schildersatelier. Tineke ontvangt hier de mensen die graag willen schilderen of daarbij geholpen willen worden.

Eens per jaar wordt er daarom een Open Dag gehouden waarop de kunstenaars en kunstenaressen hun penseelvruchten kunnen tonen aan een ieder die daar belangstelling voor heeft. Door Tineke en Cees worden dan de hele accommodatie en de ruimte er omheen omgetoverd in een gezellige en sfeervolle expositie. Bezoekers kunnen dan onder het genot van wat drinken en eten op hun gemak overal rondkijken bij het gastvrije echtpaar. Hier wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

Dit jaar was het een extra feestelijk gebeuren omdat het dit jaar de 10e keer was er een Open Dag werd georganiseerd. Behalve het bewonderen van de schilderstukken, konden er spelletjes gedaan worden, was er een springkussen voor de allerkleinsten en was er een echte (gratis) enveloppenverloting voor de bij Speels Palet actieve leden.

Ook Ferox was door Cees uitgenodigd om die dag te komen kijken en een standje in te richten, waarbij Ferox zichzelf kon presenteren met foto’s, verslagen, filmpjes etc. Na rondvraag onder de Ferox-leden bleken er genoeg roeiers en roeisters bereid te zijn om die dag een stukje van hun vrije zaterdag op te offeren en mee te komen helpen. Daardoor werd het ook mogelijk om met bezoekers, die dat wilden, een stukje te roeien. Hierdoor kon de Thussen Uit drie keer een stukje richting de Katwijkse Jachthaven roeien.

 

Ondanks dat de Open Dag van 09.30 uur tot 17.00 uur duurde, wat aanvankelijk best lang leek, is de tijd toch voorbij gevlogen. Het was dan ook erg gezellig: praten met elkaar, praten met bezoekers, oude roeiverhalen ophalend, foto’s uit de beginjaren van de Ferox-sloepen bekijkend etc, etc.

We bedanken Tineke en Cees dan ook hartelijk voor de betoonde gastvrijheid en de aan ons geboden gelegenheid voor promotie. Uiteraard worden ook de Ferox-leden bedankt die deze dag bereid waren om mee te komen helpen.

 

 

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.