Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

Maasrace-2012

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Azorean High op 15 seconden van de overwinning.

De Katwijkse Azorean High kwam afgelopen zaterdag maar 15 seconden tekort om de overwinning te pakken in de Maasrace te Rotterdam. In het Nederlandse kampioenschap deed de Azorean High goede zaken. Met nog 3 wedstrijden te roeien staan de Katwijkers op een 3e plaats.

De Maasrace kenmerkt zich altijd door een gezellige chaos voor de start. Honderden rondvaartboten, plezierjachten, watertaxi’s, marineschepen en sleepboten krioelen door elkaar om de Wereldhavendagen te vieren. Een prachtig festijn, waarin de roeiwedstrijd de Maasrace een mooi plekje heeft. Om het drukke scheepvaartverkeer even stil te leggen op de Maas is geen sinecure, maar het geeft wel aan dat de Maasrace bij de Wereldhavendagen horen. Uniek in het sloeproeien is dan ook de massale start, waaraan zo’n 70 boten uit het hele land deelnemen.

Afgelopen zaterdag stond alweer de 19e editie van de Maasrace op het programma. 3 Katwijkse boten stonden, of beter gezegd dreven, aan de start, de Black Pul en de ThussenUit en Azorean High van roeivereniging Ferox. Het eerste deel werd tegen de sterke stroming geroeid. Onder bijna tropische weersomstandigheden een zeer zware opgave. De Azorean High haalde op dit stuk een snelheid van om en nabij de 10 kilometer per uur. Op de terugweg liep de snelheid op tot 14 kilometer per uur. Door de lage weerstandswaarde van de Azorean High waren de meeste boten al snel uit het zicht verdwenen en werd alleen nog een gevecht geleverd tegen de omstandigheden. Met een tijd van 1 uur en 14 minuten werd de bijna 14 kilometer geroeid. Een goede tijd, maar de vraag na afloop is dan vooral wat de voorsprong zal zijn op de concurrenten. En of die voorsprong op de overwegend zwaardere boten ook genoeg is na het berekenen van de handicap? Dat bleek uiteindelijk, op 1 boot na, het geval. Het Friese Trewes 2 pakte de overwinning, met een voorsprong van maar 15 seconden op de Azorean High. 15 seconden, het is niet veel, maar wel als je het snot voor de ogen hebt geroeid. De lichte frustratie bij de Katwijkers maakte al gauw plaats voor tevredenheid met betrekking tot de stand in het Nederlands kampioenschap. Met nog 3 wedstrijden te roeien staat de Azorean High op een 3e plaats, gedeeld met de Zuijderzee uit Muiden.

De andere Katwijkse sloepen behaalden in de Maasrace een 5e plaats (Black Pul) en 37e plaats (Thussenuit)

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.