Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

Grou-2011

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Zware roeiomstandigheden Grou.

Met een tijd van ruim 2 uur eindigde de Katwijkse roeisloep Azorean High afgelopen zaterdag op een 13e plaats in het Friese Grou. Een dikke 20 kilometer, waarvan de helft opboksen tegen windkracht 5, was iets teveel van het goede voor een goede eindklassering.

Grou is altijd al een van de slechtste wedstrijden voor de Azorean High geweest. De vele ondieptes en noodzakelijke inhaalmanoeuvres zijn hier debet aan. Toch is er ieder jaar voor de start altijd een klein beetje hoop dat het dit keer wel goed zal gaan. Afgelopen zaterdag trad de Azorean High aan met 6 roeiers in plaats van 8. Door het lagere gewicht aan roeiers zou de diepgang en daardoor de zuiging wel eens minder kunnen zijn. De roeiploeg hield zich voor de start maar vast aan deze redenatie.

In een veld van 70 roeiboten behaalde de Azorean High de eerste 9 kilometer met wind mee een hoge snelheid met gemiddeld 11,4 km./uur. Daarna werd het een zeer zwaar gevecht tegen de harde wind. Nu werkte het lagere gewicht weer tegen, omdat de boot zo meer wind ving. Na 2 uur en 3 minuten (gemiddelde snelheid 10,1 km./uur) werden de Katwijkse roeiers uit hun lijden verlost. Iedereen was het erover eens dat er goed geroeid was, maar of een top-10 plaats mogelijk was werd sterk betwijfeld. Na het nodige rekenwerk door de organisatie, de boten hebben immers allemaal een verschillende vaste weerstandswaarde, bleek dat Grou net als vorig seizoen weer goed was voor een 13e plaats.

Volgende week Lemmer, op 28 mei de Kaagrace in Warmond en dan op 3 juni a.s. weer de 33 kilometer lange race van Harlingen naar Terschelling. De Azorean High zal er alles aan doen de fantastische prestatie van 2009 (vierde plaats!) minimaal te evenaren.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.