Verslagen

Verslagen van wedstrijden

30

jun 2017

Grachtenrace A’dam 2012: Willem Bs 1e wedstrijd.

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Grachtenrace uit Willems hart en beleving.

05:00 uur…de wekker gaat….wat is er loos zo vroeg? Oke, de Grachtenrace, pfffff eigenlijk niet normaal, maar het is iet ars.

Dit was het begin van mijn zaterdag, mijn eerste wedstrijd. Ik word om half 6 opgehaald. Want we gaan met de Bacchus varend naar Amsterdam. Sjonge jonge, wat gaan we meemaken. Toen ik 3 maanden terug voor het eerst een proeftochtje maakte met de ThussenUit, had ik nooit gedacht vandaag door de grachten te roeien.

Vorig jaar nadat ik was gedotterd moest ik o.a. van mezelf toch iets met sport gaan doen. Ga mee met mij, zei vriendje Nijgh (Gerard u welbekend). Enkele weken na de operatie ben ik voor in de TU gestapt. En ja, ik wilde niet toekijken en pakte ook een riem (toen nog peddel). We gingen tot de torenvlietbrug. Nou, ik heb het geweten. Ik had de wabber, voelde me verre van lekker. Toen zei ik tegen Marja Dijk: “Ik ben net gedotterd”. Ze was er niet blij mee. “Als ik het had geweten, had je niet mee mogen roeien”. Ze had gelijk.

Dit jaar heb ik het roeien weer opgepakt. Ik begon half juli en werd goed opgevangen. Werd al snel opgenomen in de wedstrijdploeg van de ThussenUit. De bezetting voor de laatste twee wedstrijden was al vol. De Bacchus vroeg of ik met hun de Grachtenrace wilde roeien daar ze een roeier tekort hadden. Daar had ik oren naar, (toch een wedstrijd), en na overleg met de TU, zo gezegd zo gedaan.

We gingen dus om 06.00 uur met de sloep varend naar Amsterdam. Eerst problemen gehad met de BB motor (nee hè, we zagen onze geest al dwalen). We konden alleen vooruit. De achteruit van het motortje was gebroken.

Maar eenmaal varende ging het goed. Het weer was (toen nog) prima. Bij de sluis voor Amsterdam lag het jacht “Elizabeth” met Pieter Kuijt en familie aan boord op weg naar de Grachtenrace. De sloep vastgemaakt en saampjes gingen we richting start van de race. We kregen nog koffie en gebakken eieren met spek aan boord. Het was heerlijk Pieter.

We zouden om 11.55 uur starten. Sloep aangeland en de spullen eruit. Echt kattuks dagje uit: tassen, tassen en nog meer tassen. Ons nummer 71 opgehaald en allemaal nog effe naar de wc. Het leek wel de gaarkeuken, wat een rij bij de toiletten. We hadden nog even tijd om rond te kijken, het was een leuk en relaxed geheel. Al die sloepen met hun roeiers, zowaar leuker dan naar Quick boys.

Jongens..instappen…iets inroeien….11.55….10-9-8-7-6 enz. enz. START. Weg gezonde spanning. We waren de eerste Katwijkers die startten. Pfffff pittig. Leek wel stroop het water. Ik had anderhalve dag ervoor nog griep gehad en dat kon ik voelen. Na ongeveer een kwartier ging het lekkerder. De grachten door. Her en der Katwijkse supporters. De een gilde nog harder dan de andere. Geweldig.
Soms zag ik ergens het hoofd met lens van onze topfotograaf Gijs opduiken. We lagen volgens stuurvrouw Ria goed op schema.

Ik heb me rot gelachen om de opstootjes met inhalende sloepen, hectiek bij bruggen, vrouwen die stoned stonden te housen in hun woonboot. Muziekboten onder de brug. Walmen van wiet die we diep moesten insnuiven van Ria. Daar zouden we harder van gaan, haha. Laatste km haalden we er nog uit wat we hadden. FINISCH na 3 uur en 2 minuten. 15 minuten sneller dan was berekend.

We moesten wachten in de hoosregen i.v.m. vertrek van een cruiseschip. Vlak na ons kwamen ook de ThussenUit en de Azorean binnen, met allebei prima tijden. Lekker een biertje naar binnen klokken en schuilen in de feesttent.

Nadat enkelen hadden gedoucht bij de marine was het tijd om richting Katwijk te varen. Via een touristische route door de binnenstad richting sluis. We zouden een hapje eten op de route, maar het was zo druk dat we besloten verder te varen. Er was gebakken vis aan boord dus iedereen zat te kluiven aan de schol. Neutje erbij, super … totdat bij Aalsmeer de regen losbarstte en niet meer ophield. (Wat ik toen dacht laat ik maar in het midden). Rond 22.00 kwamen we aan bij het clubhuis. Heb nog nooit zo verlangd naar een douche als opdat moment. Nadat alles was uitgeladen, pffffff, ging na groeten iedereen huiswaarts.

Voor mij persoonlijk een hele mooie ervaring bij een mooie roeivereniging. Tevens dit stukje in hetbijzonder geschreven voor de wedstrijdroeiers die noodgedwongen door ziekte en blessures niet mee konden doen.

Dit was mijn eerste wedstrijd ervaring………en daar zult u het mee moeten doen 🙂

Groetjes Willem van Beelen

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.