Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

De Kaagrace van 2011.

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Slechte generale voor roeirace Harlingen-Terschelling.

Op 3 juni staan er ruim 140 roeisloepen aan de start in Harlingen voor de jaarlijkse wedstrijd naar Terschelling. Aan deze, maar liefst 33 kilometer lange, HT-race doet ook dit jaar een aantal Katwijkse boten mee. Illusies over een mogelijke winst heeft de Azorean High niet echt. In de Kaagrace van afgelopen zaterdag stelden de Katwijkers weer teleur met een 13e plaats.

Na het te mooie weer van vorig jaar, waarbij de wind wegviel en de temperatuur te hoog was, wordt er bij de Katwijkse roeisloep Azorean High stilletjes gehoopt op een Noordenwind kracht 4 tijdens de HT (Harlingen -Terschelling) die aanstaande vrijdag wordt geroeid. Als het zeewater na hoogtij de Waddenzee weer wil verlaten en (tevergeefs) wordt tegengehouden door een krachtige noordenwind ontstaan er hoge golven. En onder die omstandigheden presteert de Azorean High, het vlaggenschip van Ferox, het best. In 2009 werd de tot nu toe beste prestatie neergezet in de mooiste roeiwedstrijd van het jaar. In een veld met sterke Friese overmacht werd een prachtige vierde plaats behaald. Een prestatie waar de roeiers van de Azorean High trots op zijn, maar een vierde plaats smaakt naar meer. Het echte podium is het doel. Of dat dit jaar haalbaar is, is de grote vraag. Als de wedstrijden die dit jaar zijn geroeid een voorbode vormen, zal deze vraag ontkennend moeten worden beantwoord. Na de teleurstellende prestaties in Grou en Lemmer, kon de Azorean High afgelopen zaterdag in Warmond ook geen potten breken. De boot kon geen snelheid maken tegen de harde wind, waardoor al weer voor de derde keer buiten de top-10 werd geroeid.

 

Maar ondanks deze prestaties zijn de Katwijkse roeiers er van overtuigd dat het met de HT zomaar in positieve zin kan omslaan. Als de vorm van de dag er is, het tussen de oren goed zit en de gewenste Noordenwind heerst, kan het zomaar gebeuren.
Naast de Azorean High is roeivereniging Ferox vertegenwoordigd door de Bacchus. De derde Katwijkse boot is ’t Pulletje.

Sloeproeien wat voor u? Laat u dan niet afschrikken door zware wedstrijden als de HT-race. Ook op recreatief niveau kunt u bij roeivereniging terecht. Kijk rond op de website, volg ons op Twitter @feroxkatwijk en kom het gewoon eens proberen!

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.