Verslagen

Verslagen van wedstrijden

30

jun 2017

Azorean High tijdens MPM-2012

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Na enkele weken geleden de 3e plaats in het Nederlands kampioenschap te hebben gehaald, sloten de roeiers van de Azorean High het roeiseizoen 2012 in stijl af. In de laatste wedstrijd van het jaar in Muiden werd ook een 3e plaats behaald.

Muiden-Pampus-Muiden is de laatste wedstrijd van het roeiseizoen. Vorige week stond de 21e editie op het programma. De belangstelling voor deze unieke wedstrijd is altijd groot, het maakt dan ook niet uit of de wedstrijd is genomineerd voor het officiële kampioenschap. De wedstrijd is bijzonder, omdat het roeiseizoen hier (feestelijk) wordt afgesloten, maar ook omdat het de enige is die uit 2 delen bestaat. 2 maal moet er over 7,5 kilometer geroeid worden van Muiden naar het eiland Pampus en terug. Te lang om voluit te gaan, maar te kort om te voorzichtig met je krachten te spelen. Het is te vergelijken met de 800 meter in atletiek. De roeiers van de Azorean High stonden zaterdag ontspannen aan de start. Uiteraard, zoals altijd, gebrand op een goed resultaat, maar het seizoen 2012 was sowieso al geslaagd met een 3e plaats in het NK.

In het koude en natte eerste rondje Muiden-Pampus-Muiden werd de Azorean High gedwongen buitenom te passeren, waardoor kostbare seconden werden verloren. Desondanks werd een 4e plaats gehaald. Het tweede rondje, waarin het zonnetje scheen , maar de wind was toegenomen, eindigde in een 3e plaats. Goed voor een 3e plaats in de einduitslag. De officiële prijsuitreiking van het NK 2012 vond ‘s avonds plaats in een bomvolle feesttent. Een mooi einde van een mooi roeiseizoen!

Wedstrijden roeien of recreatief roeien? Het kan allemaal bij roeivereniging Ferox.
Zoekt u nog een sportief voornemen voor 2013? Neem kijkje op deze website en kom het gewoon eens proberen.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.