Verslagen

Verslagen van wedstrijden

30

jun 2017

Azorean High in Slag op de Zaan-2013

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Azorean High in Slag op de Zaan-2013.

Met nog een kleine 3 weken voor de legendarische roeirace van Harlingen naar Terschelling neemt de vorm van de Katwijkse sloeproeiers langzaam toe. ’t Pulletje haalde een verdienstelijke 6e plaats in Zaandam en de Azorean High behaalde voor het eerst dit seizoen een top-10 notering.

De roeiwedstrijd Zaanslag kent wellicht het mooiste decor van alle roeiwedstrijden in Nederland. Oude fabrieken uit lang vervlogen tijden, de bekende groene huisjes en uiteraard de vele molens om en nabij de Zaanse schans. Dit gecombineerd met echte Hollandse luchten, leveren voor de toerist altijd een hoogtepunt op. Helaas niet voor sloeproeiers die zich bijna letterlijk “het snot voor de ogen roeien”.

Afgelopen zaterdag stond de 10e editie van de Slag om de Zaan op het sloeproeiprogramma. De wedstrijd was genomineerd voor het Nederlands kampioenschap, dus de gehele Nederlandse top stond aan de startlijn. 16,7 kilometers over de rivier de Zaan, waar een stevige wind uit het Noorden de roeiers een uitputtende middag bezorgde. De roeiers van de Azorean High gingen na de start als roofdieren achter de voor hen gestarte ploegen aan. 1 voor 1 werden ze “verzwolgen”. De laatste prooi was de Moby Dick uit Urk. De stuurman van Moby Dick maakte een fatale fout door het keerpunt voorbij te varen. Pas toen de Azorean High keerde, drong het besef door bij de Urkers. De Azorean High vergrootte de cadeau gekregen voorsprong op de aangeslagen Urkers geleidelijk en kwam na 1 uur en 27 minuten over de finish. De snelste tijd, maar dat was geen verrassing door de lage weerstandswaarde van de sloep. Maar of de tijd goed genoeg was om deze lage waarde te compenseren en een goede klassering te halen, werd betwijfeld. Na de teleurstellende prestaties de afgelopen weken, werd de uiteindelijke 10e plaats toch gezien als vooruitgang. De plaatselijke rivalen in ‘t Pulletje beleven tot nu toe een goed seizoen en behaalden de 6e plaats. Naast de Azorean High deed ook het mixed team van roeivereniging Ferox mee, zij eindigde op een 53e plaats.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.