Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

Azorean High in Hindeloopen-2010

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Azorean High doorstaat harde wind op IJsselmeer-2010.

Dat het kan spoken op het IJsselmeer weet iedere ervaren watersporter. De wind was afgelopen zaterdag zo hard, dat de roeiwedstrijd van Hindeloopen ingekort moest worden tot ruim 15 kilometer. De Katwijkse sloep Azorean High doorstond het gevecht tegen de harde wind en hoge golven en behaalde een knappe vierde plaats.

De honderden roeiers in Hindeloopen wreven voor de start zenuwachtig in hun handen bij het zien van het onstuimige water op het IJsselmeer. Een harde noordwestenwind met uitschieters naar 6 betekende niet roeien, maar een kleine 2 uur vechten tegen de elementen. De organisatie greep niet naar alternatieve route door het binnenland, maar besloot de wedstrijd, weliswaar iets ingekort, toch op het IJsselmeer te houden. De 12 mijl van Hindeloopen, genomineerd voor het Nederlands kampioenschap, kon om 10.00 uur van start gaan. De Azorean High startte als laatste en werd door haar lage gewicht regelmatig uit het water getild. Het roeien vereiste opperste concentratie om de boot op snelheid te houden en geen slag te missen. Dat lukte redelijk goed tot het keerpunt op 7,5 kilometer, waarna de terugweg met wind mee zoveel mogelijk gebruik gemaakt moest worden van de rollende golven. Het was de uitdaging om op het juiste moment mee te roeien en optimaal op de golven te surfen. En dat is best lastig als je dat niet gewend ben en alle krachten op de lange en zware heenweg hebt verbruikt. Na 1 uur en 52 minuten bereikte de Azorean High de rustige haven van Hindeloopen en behaalde hiermee een vierde plaats. De beste seizoenprestatie in een wedstrijd meetellend voor het Nederlands kampioenschap. Na de zomer volgen nog twee wedstrijden in Veere en Muiden.

Fotograaf: Gijs v.d. Plas

 

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.