Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

Vechten op de Vecht-2012

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Goede start roeiseizoen Azorean High.

De eerste officiële wedstrijd van het sloeproeiseizoen is voor de Katwijkse Azorean High goed verlopen. Te midden van alle Nederlandse topploegen werd een 8-ste plaats behaald. Het verschil met de nummer 2 was klein en de Katwijkse concurrent ’t Pulletje werd nipt verslagen. Tevredenheid alom.

Omdat de wedstrijd met start en finish in Weesp dit jaar officieel meetelde voor het Nederlands kampioenschap, stond de gehele Nederlandse top in het sloeproeien afgelopen zaterdag aan de start. Maar liefst 60 sloepen uit het land verzamelden zich in het centrum van Weesp, waar de boten om de 30 seconden werden weggeschoten. Het mooie traject over de Vecht was met ruim 11 kilometer niet al te lang, maar door de harde wind toch zwaar. De Azorean High haalde met wind mee een hoge snelheid (ruim 12 kilometer per uur) en een groot deel van het roeiersveld was al ingehaald bij het lastige keerpunt. Op de terugweg met harde wind tegen werd duidelijk dat de gewenste vruchten werden afgeworpen door de intensieve trainingen. De snelheid bleef hoog en met een eindtijd van ruim 57 minuten mochten de Katwijkers zeer tevreden zijn.

Na de wedstrijd werd druk gespeculeerd over de einduitslag. De geroeide tijden worden na iedere wedstrijd onder het genot van een biertje met elkaar vergeleken, maar het blijft gissen. Sloeproeien is wellicht de enige sport, waar het nodige rekenwerk aan te pas moet komen. De boten verschillen in gewicht en vorm en de 5-jaarlijkse sleepproef bepaalt de weerstandswaarde. En het gereken achteraf betekent soms 1 of enkele uren geduld. En in het geval van de Azorean High werd dat geduld beloond met een redelijke goede klassering.

De overige Katwijkse boten eindigden op de 9e plaats (’t Pulletje) en de 54e plaats (Thussenuit).

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.