Verslagen

Verslagen van wedstrijden

30

jun 2017

Thussen Uit in Mosselrace-2013

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Thussen Uit in Mosselrace Bruinisse-2013.

Zaterdagochtend 20 juli stond de Mosselrace in Bruinisse op het programma voor de ThuissenUit. Het weer was perfect, bewolkt en ca.19 graden. We verzamelden al vroeg bij het clubhuis om alle spullen in te laden. Op naar Bruinisse. De rit verliep veilig. Aangekomen in Bruinisse werden we vrij snel getakeld. Met drie sloepen werden we vervolgens gesleept naar de starthaven.

Voor de start was er nog tijd voor een rondje over de markt. Tijdens de visserijdagen is er naast Mosselrace, de vlootschouw en de kermis ook een gezellige braderie in Bruinisse. Er waren voldoende kramen om te bezichtigen.

Met startnummer 37 startten we samen met de Mac. Het was doodtij, dus van stroming was geen sprake. We roeiden vrij snel richting het keerpunt met de Razende Snol in ons kielzog die ons tot het keerpunt niet in kon halen. Maar bij het keren moesten we ze voorbij laten gaan. Na een aantal sloepen te hebben ingehaald finishten we met een tijd van 1:18 uur. 10 minuten later dan vorig jaar, maar dit jaar was de race ook 2,5 km langer. We zijn gelijk terug geroeid om op tijd te zijn voor het kranen. Toen de TU veilig op de trailer stond was het tijd voor een drankje, mosseltje en makreeltje bij de tent.

Bij de tent was het erg gezellig. Samen met de bemanning van de Ah werden er heel wat mosselen gegeten. Ook de makrelen die we hadden meegenomen vonden gretig aftrek bij RV Ferox, maar ook bij de Zeeuwen en Urkers. Al met al was er geen nee te koop.

Na de gezelligheid werd het tijd om met de roeikaravaan naar Katwijk te vertrekken. Bij het clubhuis werden de sloepen weer te water gelaten, klaar voor de volgende training. Ook werd bekend dat de Azorean als 1e was geëindigd. Mannen gefeliciteerd. Als laatste bedanken we Erik voor zijn puike stuur en coach werk.

Het was een super leuke en traditionele Mosselrace.

Willem van Beelen

 

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.