Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

Slag op de Zaan-2012

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Twee Katwijkse boten op podium Zaanstad.

In de roeiwedstrijd zaterdag 21 april jl. in Zaanstad hebben 2 Katwijkse sloeproeiteams laten zien klaar te zijn voor de bekende roeiwedstrijd van Harlingen naar Terschelling over 3 weken. In de ruim 16 kilometer lange wedstrijd op de Zaan behaalde ’t Pulletje de 2e en de Azorean High de 3e plaats.

De strijd om het beste sloeproeiteam van Katwijk is losgebarsten. Nadat de Azorean High in de eerste wedstrijd van het roeiseizoen in Weesp nog voor ’t Pulletje eindigde, waren de rollen afgelopen zaterdag in Zaanstad omgedraaid. Met 2 Katwijkse podiumplaatsen in Zaanstad werd Friesland, de sloeproeiprovincie bij uitstek, gewaarschuwd. Beide Katwijkse boten zijn in vorm en mogen zeker tot de kanshebbers worden gerekend als over 3 weken de zwaarste Nederlandse wedstrijd wordt geroeid, de 34 kilometer over de Waddenzee van Harlingen naar Terschelling (HT-race). Een echte strijd tegen de elementen, want de Waddenzee en de weergoden laten zich meestal niet van hun aardigste kant zien.

De wedstrijd in Zaanstad afgelopen zaterdag gold als een goede graadmeter voor de Katwijkers. Historische fabriekspanden, draaiende molens en Japanners en Koreanen bij de Zaanse Schans vormden het decor voor de Slag om de Zaan. Ondanks de harde wind haalde de Azorean High een snelheidsrecord. In een tijd van 1 uur en 25 minuten werden de ruim 16 kilometer afgelegd. ’t Pulletje beperkte de achterstand op de Azorean High in tijd tot minder dan 12 minuten, genoeg om de hogere weerstandswaarde van de boot te compenseren. Na de Twirre uit Makkum goed voor een prachtige 2e plaats, 1 treetje hoger dan de Azorean High.

Het damesteam van ’t Pulletje eindigde als 17e en het mixed team in de Thussenuit als 44-ste in de herenklasse.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.