Verslagen

Verslagen van wedstrijden

01

jul 2017

Lemmer-2011

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Azorean High valt hard door de mand.

Het Open Fries kampioenschap Sloeproeien in Lemmer stond afgelopen zaterdag op het programma. Voor de Katwijkse Azorean High een mooie kans om zich te revancheren voor de mindere prestatie in Grou 2 weken geleden. Het scenario verliep helaas anders. In een veld met alle topploegen van Nederland viel de Azorean High zwaar tegen met een 20e plaats.

Het zag er aanvankelijk allemaal zo mooi uit in Lemmer. Prachtig weer, lekker windje en de complete top van het Nederlandse sloeproeien aanwezig. Een prachtig, 22 kilometer lang, traject over kanalen, vaarten, sloten en meren was door de organisatie uitgezet. De eerste 6 kilometers verliepen goed met een snelheid die dik boven de 11 km/uur lag. Veel boten werden ingehaald, maar tijdens de wedstrijd kan hieraan geen waarde worden gehecht, omdat de Azorean High nu eenmaal een lichte en snelle boot is. De Azorean High moet dan ook altijd snel gaan om de lage weerstandswaarde te compenseren.

Na het diepe water van de Groote Brekken, gingen de 55 deelnemende boten in colonne over vaarten, kanalen en sloten. Het inhalen ging hier zo nu en dan al moeizaam, het ondiepe water zorgde voor ongewenste zuiging, waardoor de snelheid van de diepstekende Azorean High hard terugliep. De kilometers en de warmte eisten hun tol, de benodigde snelheid kwam niet meer terug. Dat de laatste loodjes het zwaarst wegen, werd dan ook keihard ervaren. Met een tijd van 2 uur en 3 minuten eindigde de Azorean High op de 20e plaats. Een zeer zware teleurstelling voor de Katwijkse roeiers. Winnaar werd de Grutte Bear uit Joure. Aanstaande zaterdag wordt de Kaagrace in Warmond geroeid. Een week later de HT-race (Harlingen-Terschelling). Wellicht dat de Azorean High in deze wedstrijden de weg naar boven weer kan vinden.

 

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.