Verslagen

Verslagen van wedstrijden

30

jun 2017

Harlingen-2013

Posted by / in Verslagen / No comments yet

Valse start voor Azorean High

De roeiers van de Azorean High kunnen voorlopig geen potten breken in 2013. De teleurstellende 15e plaats vorig week in Weesp werd afgelopen zaterdag vervolgd met een 17e plaats in Harlingen. Plaatselijk concurrent ’t Pulletje bleef in beide wedstrijden de Azorean High voor. Met nog ruim 3 weken voor de HT, de roeiwedstrijd van Harlingen naar Terschelling, behoort de Azorean High zeker niet tot de favorieten, laat staan gevaarlijke outsiders.

Het Open Harlinger kampioenschap werd zaterdag onder prima omstandigheden geroeid. Ruim 40 sloepen, waaronder de Azorean High en ’t Pulletje, uit het hele land stonden aan de start. Het 14 kilometer lange traject was afwisselend, een deel door de havens van Harlingen en een deel over de Waddenzee, waar getijdestroming en wind vrij spel hebben. Een goede test voor het roeihoogtepunt van het jaar, de 33 kilometer van Harlingen naar Terschelling, die op 10 mei op het programma staat. Om de minuut werden de sloepen weggeschoten, met de Azorean High als laatste. Geleidelijk werden andere sloepen ingehaald en het tempo was niet slecht. Op de Waddenzee ontspon zich een heel lang gevecht met de Twirre uit Makkum, momenteel de beste sloep van Nederland. Deze boot, met een hogere weerstandswaarde dan de Azorean High, bleef 5 minuten lang aan de zijde van de Katwijkers en liet zich niet inhalen. Uiteindelijk moesten de Makkumers er toch aangeloven. Vervolgens werd nog een groot aantal sloepen ingehaald en eindigde de Azorean High na 1 uur en 14 minuten de wedstrijd. Uiteindelijk bleek deze tijd goed voor een 17e plaats, uitermate teleurstellend. De schrale troost om ‘t Pulletje dan wel voor te blijven bleek de Azorean High ook niet gegund. De concurrent behaalde de 8e plaats.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.