Verslagen

Verslagen van wedstrijden

30

jun 2017

Azorean High in Mosselrace Bruinisse-2013

Posted by / in Verslagen / No comments yet

De Azorean High in de Mosselrace-2013.

De Mosselrace in Bruinisse werd afgelopen zaterdag een prooi voor de Katwijkse roeiers van de Azorean High. Met deze fantastische overwinning werden zeer goed zaken gedaan in de Nederlands Kampioenschap 2013.

Bruinisse stond 3 dagen lang in het teken van de Mosseldagen, een toeristische trekpleister van jewelste. Het hoogtepunt is altijd de zaterdag, waarop onder andere de roeiwedstrijd De Mosselrace op het programma staat. Omdat de wedstrijd meetelde voor het Nederlands Kampioenschap (NK) 2013, toog een aanzienlijk aantal topploegen naar het Zeeuwse plaatsje. Het parcours was simpel, 12,5 kilometer rechttoe-rechtaan op het Mastgat, wat het Grevelingermeer verbindt met de Oosterschelde. Heen met wind mee en stroming tegen, de terugweg precies andersom.

Als laatste gestart konden de 8 Azorean High-roeiers gelijk een behoorlijk hoog tempo draaien, gemiddeld op 11,6 kilometer per uur. De meewind was verraderlijk, want de stroming remde je boot weer enigszins af. De tegenstanders werden overtuigender ingehaald dan de eerdere wedstrijden voor het NK, het gevoel dat er wat te winnen viel groeide dan ook in de wedstrijd. Bij het keerpunt was al een groot deel van het deelnemersveld ingehaald en moest er 5 kilometer tegen de wind worden geknokt. De snelheid ging logischerwijs iets omlaag, maar kwam nooit beneden de 11 km/uur. De slag bleef onverminderd goed, alle klappen waren raak en na ruim 1 uur en 5 minuten was het gedaan. Een hoog gemiddelde, maar of de voorsprong op de concurrenten voldoende was werd toch sterk betwijfeld. De vraag was vooral of de aanwezige stroming als correctie zou worden meegenomen. Om 17.00 uur bleek dat het geval en mocht de Azorean High voor de eerste prijs het podium op. De laatste keer dat dat gebeurde, ligt in een ver verleden. Het zoet van vele tweede en derde plaatsen mocht al wel vaker worden geproefd, maar die van de overwinning smaakt toch het lekkerste. De plaatselijk concurrent uit Katwijk, ’t Pulletje, bezig aan een geweldig seizoen, stelde een klein beetje teleur met de 4e plaats. De derde Katwijkse boot, de ThussenUit, eindigde op een 28-ste plaats.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR POSTS
No comments yet

Enter the Discussion and post your Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.